View Single Post
Eski 04-02-2010, 02:56   #1
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
240 lt paludaryum (2010 yapımı)

Fotoğraf:

240 litrelik akvaryumumu (40*60*100 cm) Haziran 2009'da tayin nedeniyle bozmuştum. Tayin çıktı, taşınma işlemlerimiz biteli aylar oldu ve bu süre içerisinde 3 tane küçük akvaryum kurdum.

240 litrelik akvaryum, üşengeçliğimden dolayı aylardır boş boş durmaktaydı. Birkaç gündür uğraşıyoruz. Yakında güzel bir şeyler ortaya çıkaracağız sanırım. Çoğul konuştum, bizim Cavit'le (Cavit ER) bu işi hallediyoruz. Sağolsun, yardımlarını ve desteklerini esirgemedi. Geçenlerde aydınlatma tesisatı için telefon ettim kendisine (elektrikten zerre kadar anlamam) ve sağolsun geldi. Bugün de taban malzemesinin ve akvaryumun temizlenmesinde (ve taşınmasında) yardım etmek için geldi. Akvaryumun boş ağırlığı bile -afedersiniz- eşek ölüsü gibi ağır. Aydınlatma tesisatı Cavit'in eseridir.

Tank, akvaryum odasında aynen bu haldeydi (leş gibi) birkaç gün öncesine kadar:



İlk iş, dandik akvaryum kapağındaki aydınlatma düzeneğini söküp attık komple. Sera marka bir florasan ve Philips marka bir florasan vardı. Sera marka florasanı İSAK'ın düzenlediği yarışmada kazanmıştım. Kapağı bir güzel temizledik, gariban işi reflektör (alüminyum folyo ;D) yapıştırdık ve 2,5 TL'ye aldığımız Tekfen marka 60 cm'lik florasanları (4 adet) bağladık (fotoğrafta bacakları görünen muhterem, Cavit'tir ;D):



4 adet florasan var. İkisi sağa doğru, ikisi sola doğru... Bunları iki ayrı anahtarla bağladık ki istersem dördünü de yakabileyim, istersem sadece ikisini yakabileyim. Bunu şundan dolayı düşündük, cüce vatozların arpası bu sıralar biraz fazla gelmiş sanırım, çok afedersiniz, epey bir cilveleşiyorlar. ;D Malum, romantik balık oldukları için loş ortamlar gerekiyor ve florasanların sadece ikisini kullanmak gerekebilir bazen. Bundan dolayı, önlü arkalı olan florasanların (aşağıdaki fotoğraf ilk halidir) sonradan değiştirdik ve sağlı sollu yaptık:



Akvaryumu sildik, tertemiz ettik. Daha sonra, alt kısma torf ekledik. Üstüne de Cavit'in getirdiği elyafı koyduk. Elyafın üstüne de dere kumu serdik. Cavit'e "Yahu böyle fotoğrafımı çekme, sosyeteye beni rezil etme!" dedimse de dinletemedim, ama yüzüm fotoğrafta görünmedi (malumunuz, tatildeyiz ve saç sakal birbirine karışmış haldeyim ;D):


Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön