View Single Post
Eski 31-01-2010, 16:40   #81
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Ben dün seramcıyla görüştüm o sobadan varmış fakat fideliğime yerleştirmek içinde tezgah var ve sadece 50cm yolpayı var ve yakması ayrı bir dert ayrıca riskli ,Kömür alsam burda çalanda olur gibime geliyor ,bu yüzden 5.5mx20m olan ön fideliğime 2 adet ayaklı ufo + fan bağlamayı düşünüyoruz sonuçta Çukurovada don olayları çok nadir ve sanayi elektiriği kullanılıyor seramda ayrıca gece yakılacak hesaplı olacağı kanatindeyim.Ana seramızda marullar 40 gün üzerinde olduğundan gerekmiyor.Sizce nasıl olur kgursan ?
Sn delimus.,1. Kıvırcık serası için ısıtma gerekmez. Bu bitki kolay donmaz Adana da kıvırcığı donduracak soğuk olmaz.
2. Diğer başka bitkiler , tohumçimlenme , çelik köklendirme için ise alttan ısıtmalı sistemler, tezgahlar (elektrikli) daha pratik ve ucuz olur. Sn Mtuncer (Ağaölar net de) ısıtma sisemi yapıyor muş. irtibat kurmanızı öneririm.
3. Kıvırcık için Ufo elektrikli ısıtıcıvs. ekonomik olmaz, Çarşıdan alacağınız kıvırcığın parasını (belki de daha fazlasını) elektriğe vermiş olursunuz.
4. Ha illa da serayı ısıtmak istiyorum diyorsanız; Bizim "Kurbağa soba" dediğimiz basit bir odun sobası zaman zaman 1-2 odun atılarak ısıtma sağlayabilir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön