View Single Post
Eski 26-01-2010, 09:36   #6
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Heuchera, Mercan Çanları:

Heucheralar bahçeye renk katmak için hızlı ve mukemmel sonuç verirler.
*Saxifragaceae (taşkıran)*ailesindendir.50 kadar türü vardır.*Haziran ayının başlarında çiçek açmaya başlar ,Ağustos ayı sonuna kadar da devam eder.İyi direne alkalen toprakta bu çiçeklenme süresi daha uzayabilir.

Name:  heuchera.jpg
Views: 6816
Size:  36.0 KB

Çok yıllık odunsu,güçlü ve güzel yaprakları yeşil,sarı ,gümüşi,kurşuni,mor ve kırmızının çeşitli tonlarını içerir. Bazı türlerin de gözalıcı damarlanmalar vardır.Yaprakları 5 loblu,geniş,çentikli, oval ve taraklı olabilir.Son zamanlar da alacalı,ebruli,kenarları damarlı ,bronz değişik* hibritleri üretilmiştir.

Name:  HeucheraQuartet.jpg
Views: 5717
Size:  26.4 KB

Heucheralarla ,bahçeniz de Astilbe,hosta,Corydalis,eğrelti otu,Heucherella,bazı sardunya türleri,carex ve tiarella ile birlikte gözalıcı düzenlemeler yapılabilir.Özellikle hostaların yeşil tonlarına kontrast oluşturacak kırmızı,mor,turuncu,kursuni renklerle bir arada özellikler daha net vurgulanabilir.

Name:  rose-humanity-heuchera-flowers.jpg
Views: 6532
Size:  56.7 KB


Ilıman iklimler de herdem yeşil olan mercan çanları kışın yapraklarını kaybetse de havaların ısınmasıyla baharda tekrar ortaya çıkacaktır.
Üretimi tohum ve çelik yoluyla olur.İlkbahar başlangıcın da iyi direne edilmiş kumlu humuslu*toprağa,(inek gübresi veya osmocate gübrelerle derin kazarak )*bitkinizin türüne göre güneş isteği gözönüne alınarak dikilmelidir.Don zamanların da samanla toprak üstü desteklenmelidir.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön