View Single Post
Eski 05-12-2006, 21:37   #21
Dev Sekoya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2005
Şehir: Ankara
Mesajlar: 132
ilk kullandığım makine himpex marka çin yapımı ve üzerinde 6.0 mp yazan bir makine idi. Chewbacca şöyle bir baktı.. Abiii kolay gelsin dedi ama yüzünden bir şey olmadığını anladım.. Ama onunla güzel resimlerde çektim. Mesele fotoğraf makinesinden çok, fotoğrafçının gözünün neyi gördüğüne bakmak. Tabii bu tür makinelerde netlik sorunu biraz allaha emanet..

Sonra o makineyi bırakıp fuji fine pix 5500 aldım.. 4.1 mp ama sanırım daha gerçekçi bir piksel ölçümü var. netliği ve ışığı otomatik yapan ayarları da var ve şu anda memnun gibi görünüyorum. Çünkü 30x40 baskılar ile 50x60 baskılar elde etmek pek mümkün görünmüyor. Ama yine de gezi yazılarını ve resimlerini çektiğimde fotoğraflar kurtarıyor..

Mesele piksel tuzağına düşmek olmamalı. Her geçen gün yeni teknoloji bizim bu tür makinelere daha fazla para ayırmamızı istiyor.10 mp lik makinelerle çekilen fotoğrafları da gördüğümde fotoğrafçının gözünün geliştirilmesi gerektiğini biraz daha anlıyorum...

İlk makinem rangefinderli bir kiev di. 1974 te fotoğraf çekmeye başladığımda o makinenin enstantene ayarları 25-50-100-250 diye giderdi ve diyaframı ise 2 den 22 ye kadardı. 25 enstanteye 22 diyafram kullandığımda ön ve arka netliğini çok severdim.. Sonra zenit, bir kaç tür nikon, canon ve pentax kullandım sonra dijitalde iki makine kullandım..

Ama inanın bana ilk makinemi kiev rangefinder'i hala kullanıyorum.. Onun çektiği resimler bir başka geliyor..nedense..

Dev Sekoya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön