View Single Post
Eski 25-01-2010, 13:03   #3
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticileri arasında yer alan Türkiye'de zeytin ağacı sayısındaki artışın durma noktasına gelmesi üzerine uzmanlar acil önlem çağrısı yaptı
Boş işkembe ile konuşmak kolay, sayının durma noktası boş ver, zeytini değerlendir durumunu iyileştir kendiliğinden gelişir önlem almanıza gerek kalmaz.

Alıntı:
Nedim Kalpaklıoğlu, Doğu Akdeniz'deki ülkelerde zeytin ağacı varlığını artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapıldığını, Türkiye'nin bunun gerisinde kalmaması gerektiğini belirtti.
Sayın Nedim Kalpaklıoğlu sen var olanları değerlendir yeter.
Alıntı:
Türkiye'de de devletin zeytin ağacı sayısını artırmaya yönelik etkin önlemler alması gerektiğini, aksi halde bu önemli üründerekabet şansını kaybedeceğini bildirdi.
Devletin bu yönde zaten teşvikleri var, değerlendirmede zaafları var dünya kadar üretici aldığı desteklerle zeytin bahçeleri kurdular zeytini verecek yer ve ya kuruluş bulamıyorlar.
Sayın Nedim Kalpaklıoğlu'un alımla ilgili bir tek açıklaması varmı?
Alıntı:
Türkiye'de yılda 100 bin ton civarında gerçekleşen sofralık zeytinüretiminin büyük çoğunluğu iç pazarda tüketiliyor.
Birde altta dediğine bakın.
Alıntı:
Nedim Kalpaklıoğlu, ABD'nin yıllık tüketiminin 250 bin ton civarında, Türkiye'nin toplam üretiminin de üzerinde olduğunu belirtti.
Ne kadar ABD' ihracatın var onu söyle.

Birde şu deli dumrul yasalara bakalım

Alıntı:
Zeytincilik sahaları daraltılamaz. Ancak, belediye sınırları içinde bulunan zeytinlik sahalarının imar hudutları kapsamı içine alınması hâlinde altyapı ve sosyal tesisler dahil toplam yapılaşma, zeytinlik alanının % 10'unu geçemez. Bu sahalardaki zeytin ağaçlarının sökülmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığının fenni gerekçeye dayalı iznine tabidir. Bu iznin verilmesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı araştırma enstitülerinin ve mahallinde varsa ziraat odasının uygun görüşü alınır. Bu hâlde dahi kesin zaruret görülmeyen zeytin ağacı kesilemez ve sökülemez. İzinsiz kesenler veya sökenlere ağaç başına altmış Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Sen zeytinlik sahalarını imara acacaksın, sonrada zeytin kesimini yasaklayıp 60
lira gibi cuzi para cezası uygulayacaksın. Buna kargalar bile güler.
Alıntı:
İşte bu kanuna göre isteyen arazisinden istediği kadar Zeytin Ağacı kesemeyecektir. Ama bu kanuna uyan veya uyulması için harekete geçen yoktur.
Yasa nerde burda, bu yasayı harekete geçirecek nerde, yok. Yoksa bu yasayı niye yapıyorsunuz be kardeşim demezler mi?
Bir toplumun geleceğini günlük siyasi söylemlerle günü geçiştirenler ne bu topluma ne bu ülkeye bir şey veremezler.
Yıllardır gözüm gibi baktığım emekliliğimde biraz getirisi olsun dediğim zeytin bahcemi ve benim gibi düşünen bir çok kişi zeytinini verecek yer bulamadığından masraf bari etmiyeyim düşüncesi ile sökmeye başlamışlardır. Sayın Nedim Kalpaklıoğlu'na ve o yasayı çıkaranlara duyrulur.

Ama onlar bunu duymaz lak lak lak sadece kunuşurlar.
Sonuç hiç bir şey.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön