View Single Post
Eski 24-01-2010, 21:35   #2
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Mamık Ağacı… Bu ağacı çok zor buldum. Mamık, benim için özel bir ağaç aynı zamanda. Çünkü soyadımız, bu ağaç isminden geliyor. Daha soyadı olmadığı dönemde, dedemin lakabı, “Mamık Osman”mış. Ninesi, onu gözleri yuvarlak, iri ve siyah olduğu için“mamık gözlüm” diye severmiş. Soyadı döneminde lakaplar, soyadını aldığı için bizim soyadımız da “Mamıkoğlu” olmuş.

Mamık’ın, Adana ve Osmaniye çevresinde olduğunu biliyordum. İki seyahatimde de bu ağacı bulamadım. Sorduğum insanlar, Mamık’ı tanıyor ancak nerede olduğunu bilmiyordu. Gülnar’da bir ormancıya, bu ağacı nereden bulabileceğim sorduğumda, onun köyünde bulabileceği öğrendim ve hemen ertesi sene, Osmaniye’de bulunan köyüne gittim. Köylülerden rica ettim ve beni bu ağaç türlerinin bulunduğu yere götürdüler. Ağacın her karesini çektim ama çiçeği kalmıştı.

Kahramanmaraş’ta da bu ağacı görmüş ve telefon numaramı bırakarak, “Mamık çiçek açtığında beni çağırır mısınız?” demiştim. Aynı şekilde ben de, ağacın çiçeğini çekebilmek için telefon numarasını aldığım köylüleri sürekli arıyor ve “Mamık çiçek açtı mı?” diye soruyordum.

Sonunda, Maraş’tan telefon geldi, “Mamık çiçek açtı, hadi gelin” dedi. Hemen, gittim ve sonunda Mamık Ağacı’nın çiçeğini görüntüleyebildim.
Name:  mamik.jpg
Views: 15775
Size:  20.5 KB

Necati Güvenç Mamıkoğlu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön