View Single Post
Eski 24-01-2010, 18:33   #1
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Kelebek makarnadan cips

Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün.

Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar.
Name:  kelebek1.jpg
Views: 6397
Size:  43.2 KB


Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim.


Name:  kelebek2.jpg
Views: 6044
Size:  34.9 KB


Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım.

Name:  kelebek3.jpg
Views: 9177
Size:  55.8 KB


Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim. İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler.
Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön