Konu: Atık Yağ
View Single Post
Eski 22-01-2010, 16:31   #26
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Bir okulun tüm velilere gönderdiği duyuruyu aşağıda veriyorum. Katılımın ve yeni örneklerinin çok olması dileğiyle...


"Sayın Velimiz,

Hepimizin bildiği gibi, atık yağlar doğada yok olmamakla birlikte, 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Atık su kirliliğinin %25’ini, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturmaktadır. Arıtılmayan atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar; deniz, göl ya da akarsulara döküldüğünde, o suyu kirleterek içindeki oksijenin azalmasına, bu da başta balıklar olmak üzere ortamda yaşayan tüm canlıların olumsuz etkilenmesine neden olmaktadır.

Okulumuzda öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirilen “sorumluluk projesi” çalışmaları kapsamında, ikinci dönem itibariyle, Plastik Sanatlar Bölümü tarafından, 6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak, “Atık Yağ Toplama Kampanyası” gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Öğrencilerimiz, her ayın ilk haftası içinde yer alan Çarşamba ya da Cuma günü, evlerinden getirecekleri atık yağları (1 ya da 2 litrelik pet şişeler ile), okulumuz yemekhanelerinde oluşturulan atık yağ toplama yerlerine bırakabileceklerdir. Bırakılan bu yağlar ilgili şirket görevlilerince, biyodizel hammaddesi olarak kullanılmak üzere okulumuzdan alınacaktır. (Biyodizel, kolza (kanola), ayçiçek, soya, aspir gibi yağlı tohum bitkilerinden elde edilen yağların veya hayvansal yağların bir katalizatör eşliğinde kısa zincirli bir alkol ile reaksiyonu sonucunda açığa çıkan ve yakıt olarak kullanılan bir üründür.)

Kampanyamıza vereceğiniz destek için şimdiden teşekkürler"

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön