Konu: Çerezler
View Single Post
Eski 21-01-2010, 14:39   #8
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Dün gece, bu saatte kırılmamış buğday nereden bulacağım deyip, bildiğimiz pilavlık bulgurla deneyeyim dedim

1 çay bardağı pilavlık bulguru, biraz su içinde haşladım. Pişince süzgeçe döküp iyice süzülmesini bekledim.

Büyük bir teflon tavaya neredeyse tek sıra olacak gibi yayıp, kavurmaya başladım. Önce kurudular sonra çok, çok hafif pembeleşmeye başladılar. Bu aşamada aklıma evde az bir şey ayçekirdeği içi olduğu (yarım çay bardağı kadar) aklıma geldi. Onu da içine karıştırdım. Bir avuç da kırılmış fındık buldum, onu da ekledim

2 dakika daha kavurup altını kapattım. 2 kaşık kadar bal ekleyip, karıştırdım. Böylece parça parça birbirine yapışmış ama kolay kopan bir malzeme oluştu.

Soğuduktan sonra da fena değildi ama biraz önce tekrar deneyince beklemenin tadını daha iyileştirdiğini farkettim.

Bunu neden anlattım?

Şekeri dişleriyle kırıp yemekten hoşlanan çocuklarınız varsa, buna bayılacaktır

İçinde şeker yok, az bir bal var ama kavrulmuş bulgur yüzünden, hatur hutur şeker yiyor gibi hissediyorsunuz

Afiyet olsun

Name:  cerez.jpg
Views: 4484
Size:  44.1 KB
Yarısı balla karışmış, yarısı karışmamış...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön