View Single Post
Eski 21-01-2010, 12:29   #6
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Güler Hanım elinize sağlık, torunlar bayram etmiştir. Çocuklar, bu kekleri aynı malzemeyle yapılmasına rağmen, bütün keklere her zaman tercih ediyorlar.

Sevgili Nikomedia, yoğurtlu olan hamur biraz daha kıyır kıyır ve nefis oluyor, sütlü olan daha yumuşak oluyor. Bir de kekte denemediyseniz zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim, piştikten sonra kıvamı ve lezzeti çok güzel oluyor.

Sn. Remedios, genelde sık satılan kağıt kalıplara bir yemek kaşığından biraz fazla koymak gerekiyor ama sanırım Güler Hanım, daha küçük kalıpları kullandı (yanımda yok ama tahminen 4 cm çapında). Küçük kalıplara bir dolu tatlı kaşığı yetebilir ya da kısaca kalıbınızın yarısına kadar doldurabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanmış kalıpların ortasına, hafif içine batacak şekilde iri çikolata parçası veya evdeki reçellerinizden meyve parçaları (vişne gibi) veya kuru meyve (üzüm, yaban mersini, kayısı,...) de koyabilirsiniz.

Not: Sevgili Güler Hanım, işgüzarlık edip sabırsızca size sorulanlara cevap verdim, ne yapayım kekleri görünce dayanamadım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön