Mangal da çipura keyfi,
Mangal, çipura zamanı ve pişirme şekli önemli.
Mevsim kasım, bilemedin aralık. Çipuralar yağlanmış, ızgara zamanı geldi...
Balığın sırtının 1 parmak altını (sağ ve sol) bıçakla yarın.
Mangal tel ızgaralı, köz doğrudan görülecek. Mangal alttan hava almalı ki sönmesin. Kapaklı olmalı ki çipuranın yağları harlı ateş almışsa yağları sönsün.
Eski küller ve eksik yanmış meşe kömürleri atılmayacak. Yeni kömürler tutuşunca beklenmeli ki üstleri hafif küllensin.
Limonlu, sarmısaklı ve zeytin yağlı sosu balığın her iki yanına sürün.
Şimdi sırala üzerine çipuraları, mangalın alt havalandırmasını kapa. Ama sönmesin diye ara sıra alt havalandırmayı hafif açabilirsin. Önce balıklar ısınsın. Sonra yağlarını yavaş yavaş salmaya başlasın. Yağlar alevlenirse kapağı kapat ki sönsün. Duman kokusu ete biraz işlesin. Derisi hafif kızarsın tamamdır.
Sonrası mı? ...