Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Ben yiyeceklerin özgün özellikleri kendine has damak tadlarını içkiyi bırakınca farkettim. Çünkü ne yenirse yensin hep aynı koku ve tat olunca özgün tadın alınması imkanı var mı!
Ama içiyormusun iç ama gıdalerın tadı sadesindedir.
|
Peki rakının kendine has, özgün tadına ne oldu. Şöyle çipuradan bir parça alıyorsunuz, çiğniyorsun, yutuyorsunuz, nar ekşili salatadan bir kaşık atıyorsun. Teee sonra bir yudum çekiyorsun _büyük ustanını dediği gibi_ şöle bir sallanıyorsunuz ve hatta şu deve gibi boynum uzun olsaydı keşke diyorsun.
Ya da şarabın, bir yudum almadan önce kokusunu içine çekiyorsun _ bütün şarap kadehleri bunun için yuvarlaktır_ ağzında gezdiriyorsun. O aromatik kokusunu, dokusunu tadını tüm damağında hissediyorsun ve '' hah işte bu
öküzgözü'' diyorsun ve 1321! yapımı.
Bence
çipuranın tadını kaçıran bu ikili değil
üzerine sıkılan limondur. Ve onun keskin tadıdır.
Yoksa içtiğin tatsız, kokusuz renksiz bir şey değildir.