View Single Post
Eski 18-01-2010, 14:21   #41
onuruygun
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-02-2009
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 53
Kitle yönlendirmede klasik bir uygulama vardir. İnsanlara kullanacaklari bir ürün verip faydali olduğunu söylerseniz ve uzun süre düzenli kullanmalarini sağlarsaniz yillar içinde başlarina gelip atlattiklari her türlü felaketi bu ürün sayesinde atlattiklarini düşünme eğiliminde olurlar.

Sizde doğrudan bu durum var demiyorum ama anladiğim kadariyla kombu çayina biraz fazla anlam yüklemişsiniz.

Çiller kişide bir dönem görülüp geçebilir. Eğer kombu içindeki bir kimyasal buna yardimci olduysa bilmiyorum ama 1 kişiyi baz alarak çillere iyi geliyor diyemeyiz.

Kekemeliğe gelince; kaynaği genelde beynin işitme ve konuşma bölgeleri arasindaki senkronizasyon bozukluğundan ileri gelir. Konuşma bölgesi gecikmeli çalişir, işitmeden gelen sinyaller konuşmayi durdurmakta gecikmeye sebep olur. Bunun üzerine motor sinyaller tekrara girer. Kimyasallarla çözülemediğini, iki kesin çözüm olduğunu biliyorum. Birincisi hafif vakalarda nöral psikiyatri uzmanlarinca terapi uygulanmasi diğeri de aşiri vakalarda konuşma merkezine elektrot bağlanarak kişinin konuşmasi sirasinda mikrofona bağli düzenekle uygun kare sinyallerin üretilmesidir. Kombu çayi ile düzeleceğini sanmiyorum.

Kombu'nun pek çok faydasi olduğunu duydum, bizzat tecrübe eden tanidiklarim da oldu. Yalniz bir gidanin devamli düzenli olarak tüketilmesi ilaç mantiğidir . Kimi zaman ciddi sorunlara yolaçabilir.

Kombu çayi üretimi fermantasyon yoluyla olmaktadir. Fermantasyon ile gida üretimi ciddi bir iştir, steril düzeneklerle ve bilinçli olarak yapilmalidir. Hele devamli ve düzenli olarak kullanilacaksa üretilen az miktarda toksin bir gün vücuttan atilir, iki gün atilir ama devamli kullaninca zarar vermeye başlayabilir.

Bu tip fermante ürünler kullanirken dikkat edin. Fermante ürünlerin aşiri tüketimi metabolik asidoza yolaçabilir. Küf mantarlarina bağli aflatoksinler, clostridium türleri gibi bozulan gidalarda hizla üreyip güçlü toksinler üreten canlilar birkaç kullanimda zarar vermeyebilir ama yillarca ayni zehri alirsaniz işin sonu kötü olabilir. Bu tip işlere girişecekseniz lütfen konuda bilgisi genel kültürden öteye geçmeyen kişilerden değil(kendim dahil), bilimsel alanda formasyonu olan birinden yardim aliniz.

onuruygun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön