View Single Post
Eski 16-01-2010, 22:44   #16
AEvren
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. AEvren,

Gördüğüm kadarıyla çok kalabalık bir ailesiniz. Gerçi fideler çimlendikten sonra her biri bir bebek gibi oluyor kıyamıyorsunuz ama siz o balkonda sağlıklı olarak 8 veya 10 adet fideyi ancak sağlıklı olarak büyütebilir ve kontrol edebilirsiniz. Kudret Bey size amatör aç gözlü olur demedi mi?

Kalan fideleri eş dost dağıtabiliyorsanız dağıtın, öbür türlü hepsini birden telef etme durumunuz olabilir. O fidelerin her birinini 2 meter boyunda olduğunu düşünün, balkonunuz amazon ormanlarına döner ve güneş alacak delik kalmaz.

70' lik boruda domates yapmanız çok zor olur, kökler büyümeye başlayınca boru tıkanabilir. Yatay boruda iki fide arası minimum 40 cm kadar olmalı, yoksa fideler büyüyünce yapraklar birbirine dolanıyor.

Bu arada EC metre aldığınızı söylüyorsunuz ama besin kontrolundan hiç bahsetmemişsiniz. EC yi kaç yaptınız. Hava pompanız var mı? Besin sıvısını havalandırıyor musunuz?
)) sanırım biraz aç gözlülük var esasen bu kadar kalabalık olacağımızı bilemedik. dediğiniz gibi şimdi de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bir kısım biber fidelerini kayınpederime verdim ama her gittiğimde soruyorum durumlarını bugün bazı fideleri ayıklayıp kendimce yaptığım saksılara diktim ( 5lt lik su şişelerine ) yakında fotoları koyarım.

hava pompam var, sürekli çalışıyor. ec metre ile her gün ölçüm yapamıyorum, hafta içi akşam geç ve yorgun geliyorum, ama yaptığımda genelde 2.0 civarında çıkıyor. bügün biraz daha fazla besin koyup 2.4 ölçtüm. balkon malesef pek güneş almıyor, öğleye kadar 2-3 saat ancak. zaten cama yakın olanlar daha hızlı büyüdü ve malesef birbirlerine dolanmaya da başladılar.

arka tarafta köşede olanlardan 1-2 sinin yapraklarında beyaz lekeler olmaya başladı, acaba nedir? bir de gövdeleri boyları uzamasına rağmen pek de kalınlaşmadı, normal mi acaba? ve halen çiçek açmadılar, sabırla bekliyoruz.

balkona girince burnumuza çarpan domates kokusu ise o kadar güzel ki o bile yetiyor şu anda

AEvren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön