View Single Post
Eski 16-01-2010, 20:11   #217
zeynepseyma
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2009
Ölmeye başlayan orkidem :(

Merhaba,
Üç hafta kadar önce aldığım orkidenin tomurcuğunun geçen hafta büzüşüp, sonra da düştüğünü farkettim.. Açılmış olan çiçeklerden birinin arkası da ilk geldiğinde kahverengi gibiydi ama ben onu çiçeğin ömrünün bitiyor olmasına yordum.. Dün ise, bütün çiçeklerin aynı şekilde kahverengileşmeye başladığını, tomurcukların da hepsinin büzüştüğünü gördüm..
Orkidenin yeşil yaprakları hafifçe daha sarı görünen bir tanesi dışında sert, dün kökünü incelemeye çalışırken de, yanlışlıkla toprağından çıkardım.. Köklerin çoğu yeşil değil de, beyaz renkliydi.. Bilmiyorum, normali nasıl olmalı? Aldığımdan beri bir kez hafifçe su verdim, daha sonra tekrar kuru göründüğünde kovaya daldırarak, su almasını ve sonra süzülmesini sağladım.. Bu sırada çok çok ufak beyaz nokta gibi canlıların sudan yukarı tırmandığını gördüm.. Ve sanırım büyük bir hata olarak, panikleyip, az bir bulaşık deterşanını suyuna damlattım.. Bu sırada tomurcuklar zaten büzüşmüş haldeydi.. Sizce orkidemin sorunu nedir? Forumu okudum ama benzer bir sorun göremedim, orkidede gördüğüm canlılar, bit gibi görünmedi gözüme, emin olamadım, çok ufaklar çünkü.. çok teşekkür ederim, kolay gelsin..

Name:  orkide 1.jpg
Views: 5612
Size:  56.2 KB
Name:  orkide 2.jpg
Views: 5200
Size:  39.3 KB
Name:  orkide 3.jpg
Views: 6264
Size:  60.5 KB
Name:  orkide 4.jpg
Views: 6045
Size:  65.2 KB