View Single Post
Eski 16-01-2010, 19:31   #59
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Akşam üzeri işyerine gittim. 35 nolu mesajdaki küçük yapraklı sukulenti (Crassula Marnierana) kontrol ettiğimde, üst yüzeyler yeşil olmasına karşın toprağa temas eden yaprak alt kısımlarının karardığını, çürümeye başladığını gördüm. Bu nedenle diğer bitkiye de zarar vermemesi için saksıdan aldım.

37 nolu mesajdaki aynı tür sukulenti iki yaprağı toprakta olacak şekilde dikmiştim. Çürüme olup olmadığını kontrol ettiğimde, o sukulentte toprak içindeki bölümde bir çürüme olmadığını, toprak üstü bölümüne ise elimle fiske vurduğumda, canlı ve güçlü olduğunu gördüm. Bu nedenle ona dokunmadım.

46 nolu mesajda görülen sukulenti kontrol ettiğimde, toprak yüzeyine kadar çürüdüğünü, sadece toprak üst bölümünün kaldığını gördüm. Bunun üzerine çıkartarak alt bölgedeki çürüğü temizledim ve senecionun biberon kapağından oluşan saksısına diktim.

Senecio yu ise kontrol ettiğimde henüz köklenme oluşmadığını gördüm. 46 nolu sukulentten boşalan saksıya boylu boyunca, baloncukları üstte olacak şekilde yatırdım. Tam boyuna göre oldu saksı da. Dal kısımlarının üzerine örttü, örtecek şekilde toprak serptim ve suladım. Halen verilenden daha fazla su verilmesini söylemişti sayın berduray ama yarın öğleyin il dışına çıkıyorum ve Çarşamba akşamı döneceğim. Yani Perşembe sabahına kadar göremeyeceğim. Gerçi işyerindeki temizlikçi bayana söyledim, nasıl sulayacağını tarif ettim ama! Kısmet artık.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön