View Single Post
Eski 16-01-2010, 18:13   #75
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Ağaçlar netin toprak dostları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili Epsody,

Biz yaklasık üç yıldır İşletmemizden çıkan yemek artıklarını, kağıt artıklarını (gazete kağıdı hariç) üzüm ve ayçiçeği saplarını, batos samanını çürütüp bahçemizde kullanıyoruz.

Bu yılda ilk kez bir yağ fabrikasından 1 kamyon ayçiçeği kabuğu aldık deneme yapıyoruz sanırım oda olumlu netice verecek.

Birde belirtmemde fayda var kompost kullanımından bir yıl öncede bolca odun talaşı ve dönüme yaklaşık 100 kg zeoliti yaş hayvan gübresi ile kullanmış idik.

İlk gübrelemede gören her kes ağaçlarımızın kuruyacaklarını söylemişler di ama şimdi aynı kişiler toprağımızın ipek gibi olduğunu söylüyorlar.

Kısacası kontrollü olarak her türlü organik maddenin topraklarımıza faydalı olduğu konusunda kuşkum yok.

YAŞ HAYVAN GÜBRESİ OT YAPAR MIŞ, YAPSIN SIK SIK ÇAPALAYIP YESİL GÜBRE OLARAK FAYDA SAĞLAYIN.

Sevgiyle Kalın
Sevgili ensar arkadaşım yaptığınız çalışmaları burada paylaşımlara açarak büyük bir insanlık örneği sergilemiş oluyorsunuz, sizleri topraklar adına yaptığınız bu faydalı çalışmalarınızdan dolayı övgüyle kutlarım.

Arkadaşım yaptığınız işin bilincinde olduğunuz görünmekte, sizlerle daha yakından mesajlaşmak isterim ne tür bir işletmeciliğiniz vardır bilecek olusam çalışmalarınıza katkı sağlıyacak paylaşımlarımız olabilir, benim malç işlemiyle ilgi başlıktaki yazılarımı takip etmenizi, ve olumlu veya olumsuz yönlerinin yorumlarıyla bu başlıklara katılmazı rica ederim, sizin gibi bir arkadaşı tanıdığıma memnun olduğumu bilmelisiniz


Düzenleyen epsody : 16-01-2010 saat 18:14 Neden: hatalı harf dizimi.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön