View Single Post
Eski 16-01-2010, 09:14   #48
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Sayın berduray,

Sabah işyerine çiçeklerin kontrolü için gidip, geldikten sonra bilgisayarı açtım ve mesajlarınızı gördüm.

Senecionun yapraklarındaki büzüşme geldiğinde vardı. Aradan geçen sürede büzüşme azalmadı belki ama artmadıda. Senecio ile ilgili verdiğiniz linkte, senecionun köklenmesi sonrasında büzüşmelerin kapanıp, yaprakların dolgunlaştığına ilişkin bilgiler vardı. Bu nedenle büzüşme aynı kaldığı için, bitkinin bir miktar besin aldığını, ancak köklenme henüz gerçekleşmediği için bu besinin yapraklardaki büzüşmeyi kapatmaya yetmediğini düşünmüştüm.

Akşam üzeri işyerine gittiğimde senecionun toprak altındaki kısmını kontrol eder, çürüme varsa temizler ve sizin dediğiniz yöntemle dikerim.

Bir kısmının isimlerini yazmıştım. Ne yazıkki aklımda kalanlar. e posta kutuma tekrar baktığımda, arşivlemediğimi ve mesajınızın silindiğini fark ettim.

Kara kafa ile ilgili yorum yapmamışsınız, iyi durumda mı? Biliyorsunuz onu özellikle istemiştim sizden. Kaybetmek istemem.

37 nolu mesajdaki Crassula Marnierana (küçük yapraklı sukulent) iyi durumda sanırım, birşey dememişsiniz. Bunu da alt iki yaprağı toprak altında olacak şekilde ekmiştim. 35 teki Crassula Marnierana yı ise akşam bir kontrol edeyim, çürüyen yaprakları ayırayım ve yeniden yüzeysel olarak ekeyim o zaman.

Sayın Dudi,

Ziyaretiniz için teşekkürler. Son eklediklerim köklendirmeye çalıştıklarımdı. Sayın berduray'dan gelen köklü olan bir tanesi burada 411 nolu mesajda, ayrıca daha önce Eskişehir'de oğlumun aldığı ve benim 12 Ocakta Ankara'dan aldığım kaktüslerin henüz fotoğrafları çekilmedi. Sanırım bugün onlarıda sayfaya ekleyebilirim.


Düzenleyen skaraca : 16-01-2010 saat 09:17 Neden: ek bilgi
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön