View Single Post
Eski 15-01-2010, 22:34   #33
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Köklendirme Çalışmalarım

Sayın berduray hanım, bir süre önce yaklaşık 20 tür kaktüs ve sukulent göndermişti. Bunları ektikten sonra fotoğraflarını çekerek özelden sayın berduray hanıma göndermiştim, dikimle ilgili bir sorun olup olmadığını sormak için. Vermiş olduğu yanıtta ilk aşamada bir sorun görmediğini belirtmişti. Ancak son durumu sayın berduray hanımla birlikte tüm foruma açmanın uygun olacağını düşündüm.

Böylece berduray hanım hem emanetlerinin ne durumda olduğunu görmüş olur, hem kendi önerileri yanında sayfaya uğrayan arkadaşların önerilerini değerlendirme olanağını bulurum dedim.

İlk fotoğraf kaktüslere ait. Stapila (leş kaktüsü) ya ait iki tür, atlas çiçeği ve iki kaktüs.

Name:  IMG_1192 1.jpg
Views: 6139
Size:  70.4 KB Atlas çiçeği dışındakiler oldukça iyi durumda. Dikimden itibaren toprak üst seviyesi günde bir iki kez, fısfısla az miktarda sulandı. Atlas çiçeği geldiğinde hafif yumuşamıştı. Ertesi gün diktiğimde biraz daha yumuşama ve buruşukluk artmıştı.

Name:  IMG_1204 1.jpg
Views: 3891
Size:  65.6 KB Atlas çiçeği ve yanındaki kaktüsün yakından görünümü. Atlas çiçeğinin üst kısımları artık iyice kurumasına karşın alt kısım buruşuk bir şekilde duruyor. Sanki alt bölgede kuruma olmayacak gibi. Kaktüste ise buruşma, solma gibi bir değişiklik yok. Belki de su deposunun iyi oluşundandır.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön