View Single Post
Eski 15-01-2010, 09:12   #7
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Sıvı gübrede zengin içerik kazandırmak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayvan dostu Mesajı Göster
Ben kendim yaptım.Denemek için küçük bir kavanoza yapmıştım.İşe yarayınca üç kavanoza çıkardım.İçinde yumurta kaynatılan su(en önemli şey), kuru yapraklar, ağaç parçaları, meyve parçaları koydum o kavanozuda camın önüne koydum.Bu sıvı gübre kaktüsümün fazlaca büyümesini sağladı ve saksını değiştirdikten sonra yapraklaarı kuruyan minik yenidünya fidesine tekrar hayat verdi.
Arkadaşlar sizlere fermantasyonla mutfak artıklarından hazırlıyarak sıvı gübre oluşturma çalışmalarındaki bilgilerimden edindiğim tecrübeleri aktararak sizin bu çalışmalarınza katkıda bulunmak isterim.

Malzemelerinizin fermantasyonu hızlandımak için ayrı bir kapta kuru mayayı içilebilir, klorsuz su ile sulandırarak bir miktar pekmez ilave ederek loş ve ılık bir ortamda bir iki gün aktifleştirdikten sonra oluşturacağınız sıvı gübre kabına boşaltarak ileve ediniz malzemeleriniz 1hafta 10 gün arasında fermantasyona uğruyarak gerekli olgunluğa ulaşacaktır.

Kullanmak istediğnizde yağmur suyu veya klorsuz su ile seyreltilerek bitkilerinize uyguluyabilirsiniz size kolaylıklar diliyorum.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön