Konu: Cephalotus
View Single Post
Eski 04-12-2006, 07:05   #2
dortyuz
Ağaç Dostu
 
dortyuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2006
Şehir: Kocaeli & İstanbul
Mesajlar: 136
Ekleme değil de çıkarma yapacağım

1. madde kısmen doğrudur. Cephalotus Follicularis köklerinin rahatsız edilmesini kesinlinle sevmez. Çok rahatsız edildiğinde ya tamamen ölür, ya da gelişimi uzun bir süreliğine çok yavaşlar. Fakat fazlaca büyüyen bir bitkiyi bölmek için bitkiyi substrattan çıkarmaktan başka bir yol olmadığından yetişkin bir bitkiye çok dikkatli davranılırsa fazla sorun çıkmayacaktır.

Cephalotus'a 2. maddedeki sulama şartlarında bakarsanız orta vadede kendisiyle vedalaşabilirsiniz, çünkü çok tehlikeli bir yöntem. Genel olarak, sulama saksının dibinde 3-4 cm su olacak şekilde yapılır ve bir dahaki sulama için saksı dibindeki suyun tamamen kuruması beklenir (saksı dibindeki suyun, substratın değil). Saksı dibinde sürekli su tutanlar da son derece iyi sonuç alıyor.

3. madde tamamen bitkiyi büyütme ortamınıza bağlı, yaz kış cam önünde, hatta aşırı soğuktan korumakla birlikte tüm yıl dışarıda bakanlar bile biliyorum.

Genel olarak torf / perlit oranı %50-%50 olarak önerilir, fakat %100 torfta, %100 sfagnum yosununda da çok iyi sonuç alınabilir.

Sevgili Denizakvaryumu, sağlıklı bir bitki yetiştirmenin esası bitkinin doğal büyüme şartlarını mümkün olduğu kadar iyi simüle edebilmektir tahmin edebileceğin gibi. Etoburlarda da tamamen aynı durum söz konusu. Substrat karışımları tecrübeli yetiştiricilerin tavsiyesiyle neredeyse sabit olsa da deneme yapıp kendi şartlarına uygun karışımı bulmak en iyisi. Sulama rejimi ve bitkinin yetişme ortamı için de aynı şey geçerli.

Benim tavsiyem, yetiştirmekte olmadığın (yetiştirmekten kastım 1-2 aylık bir bitkiye sahip olmak değil, bitkiyi uzun vadeli ayakta tutabilmek) bir bitki konusunda kesinlikle tavsiyelerde bulunma.

dortyuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön