View Single Post
Eski 14-01-2010, 16:18   #1
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Drosera Sphatulata

Sevgili codgervural'ın gönderdiği drosera sphatulata tohumlarını bu gün torf ile buluşturdum. Tohumlar geleli epey olmuştu ama gerekli sıcaklık ve ortam nemini ev içinde sağlamak zor olduğundan ve ilk kez etobur bir bitki ile uğraştığımdan, forumda anlatılanlar doğrultusunda ısı ve nem sağlamak için aşağıdaki basit serayı hazırlamadan önce ekmek istemedim.

Tohumları ikiye bölüp, iki ayrı plastiğe ektim. Alt kısımda duranlar droseralar. Sağ üst köşede ise su kasesi duruyor. Diğerleri de adenium ve muhtelif kaktüs tohumları. Droseralar sayesinde onlar da gerek duydukları ısı ve neme kavuşup çimlenirler diye umuyorum. Droseraların olduğu kapların üzerini nasıl olsa sera etkisine maruz kalacakları için ayrıca streç film ile kapatmadım.



Name:  RR200001.JPG
Views: 1146
Size:  63.0 KB


İki metrelik hortum lambayı plastik saklama kabının kapağına havya ile açtığım deliklere, bitki bağlamak için kullandığım tellerle sabitledim. Hortum lamba hem ışık hem de ısı sağlıyor. Ortam sıcaklığı kırk dakika içinde 4 derece yükseldi. Bu da lambanın yeterince ısı sağladığının göstergesi.


Name:  RR200002.JPG
Views: 1117
Size:  66.6 KB

İki metre hortum lambayı 2 TL. plastik saklama kabını da 6 TL. aldım. Kablo, fiş, bant gibi malzemeler evde olduğu için onlara para harcamadım. Zaten harcasaydım da toplamda iki lira daha belki harcardım. Anlayacağınız bu basit mini seranın maliyeti 10 TL bile tutmuyor.


Name:  RR200003.JPG
Views: 1327
Size:  59.0 KB

Bu da mini seranın bir başka açıdan görünüşü. Buharlaşma şimdiden başladı bile.

Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar gittiğim yolun doğru ya da yanlış olduğunu, varsa eksiklerimi söylerse zavallı EB'leri telef etmeme engel olabilir Şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
 
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön