Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 03-12-2006, 12:51   #3
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (Antalya yöresi)

Malzemler:
1 Kg. Kalın Kabuklu Portakalın kabuğu(Yafa)
1 Kg. Toz şeker
1 Ad. Limon

Yenilen portakalların kabukları kapalı bir kap içinde (l Kg olana kadar ) toplanır.
(Tüketime göre buzdolabında kabukların dayanma süresi 1 hafta kadar)

Toplanan kabuklar 0.5x1.5 cm ebatlarında doğranır ve bir taşımlık kaynatılır. Kaynatılıp suyu süzülen portakal kabuklarının üzerine toz şeker dökülür ve 2 saat kadar beklenilir. Ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılan reçele bir taşımlık kaynamasından sonra l limon sıkılarak suyu ilave edilir. Biraz daha kaynatılan reçel soğumaya bırakılır. Önemli not çok fazla kaynatılırsa kabuklar sertleşir.

Buyrun afiyet olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön