PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (Antalya yöresi)
Malzemler:
1 Kg. Kalın Kabuklu Portakalın kabuğu(Yafa)
1 Kg. Toz şeker
1 Ad. Limon
Yenilen portakalların kabukları kapalı bir kap içinde (l Kg olana kadar ) toplanır.
(Tüketime göre buzdolabında kabukların dayanma süresi 1 hafta kadar)
Toplanan kabuklar 0.5x1.5 cm ebatlarında doğranır ve bir taşımlık kaynatılır. Kaynatılıp suyu süzülen portakal kabuklarının üzerine toz şeker dökülür ve 2 saat kadar beklenilir. Ocakta kısık ateşte pişmeye bırakılan reçele bir taşımlık kaynamasından sonra l limon sıkılarak suyu ilave edilir. Biraz daha kaynatılan reçel soğumaya bırakılır. Önemli not çok fazla kaynatılırsa kabuklar sertleşir.
Buyrun afiyet olsun.
|