Narı yemek için herkesin kendine göre bir taktiği vardır.
En güzel taktiklerden biri evde birine (eşinize, kızınıza) tabağa hazırlatmaktır. İşte o zaman tahta kaşıkla yiyebilirsiniz
Böyle bir şansınız yoksa önerim şu :
Narı sap kısmından ve dibinden keskin bir bıçakla narı zedelemeyecek bir şekilde bir oyuk açmak. Huni şeklinde çıkarın oralarını. Sonra portakal kabuğunu çizer gibi boylamasına -yine zedelemeden- derince çizin... İki elinizin arasına aldığınız narı huni şeklinde açtığınız yerden başparmağınızla narı ikiye ayırmaya çalışın. Baktınız açılmıyor. Çizikleri derinleştirin. Nar ikiye ayrılacaktır. Sonra bu iki parçayı diğer çiziklerden yine ayırın. Bu parçaların içindeki nar tanesi öbeklerine göre yeni çizikler açarak nar taneleri avucunuza dökün...
E, arkadaş nar yemek ustalık ister...