View Single Post
Eski 12-01-2010, 09:05   #12
yasarugur
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Ben de size kış günlerinin aranan içeçeği tarçın şurubunun tarifini vereyim,eskiler kanela derler,soğuk günlerde kahvehanelerin sobalarının üzerinde devamlı kaynatılan bir içecekmiş,yukarıda arkadaşların kaynar adıyla bahsettikleri şurup da benzeri olsa gerek,kendim hazırladım denedim çok güzel oldu , sizinle paylaşmak istedim;
150gr kabuk tarçın
50 gr karanfil
50 gr öğütülmüş zencefil
20 gr hibiskus
10 gr tane karabiber
1 kg şeker
2 litre su
karışımı yavaş ateşte 3-4 saat kaynatın,soğunca bir tülbetten süzün, şurubunuz hazırdır,sıcak ya da soğuk suyla seyrelterek içiniz.


Düzenleyen yasarugur : 12-01-2010 saat 09:07 Neden: kelime düzelttim
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön