View Single Post
Eski 11-01-2010, 04:15   #25
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Bonsai'ye merak saldığımdan beri, bonsainin daha çabuk gelişmesi ve sağlıklı olarak beslenmesi hakkında çok fazla düşünür oldum, buradan üstadlarımıza soruyorum, nasıl bir besin hazırlanmalı ki; bonsaide başarı sağlamalı. Ve ya şöyle sorayım soruyu; Nasıl bir gübre kullanıyorsunuz? Ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Piyasada ihtiyacınıza hitab eden gübreleri bulabiliyormusunuz?
envor, benim bu bilgilere ekliyecegim,
Sagligi iyi olmiyan bir bitkiye gubre vermeyiniz, yeni dikilmis ve ya kok budamasindan sonra tekrar saksiya diklimis agaclara en az bir ay kadar gubre vermeyiniz.

Agacin buyume zamaninda (ilk bahar) gubrelemeye baslanir son baharin ortalarina dogru gubreleme kesilir(ve ya azot degeri cok dusuk gubre sonbahar sonuna kadar verilir. agacin kendini kisa hazirlamasi icin.)

Burada istediginiz karisimda gubre bulmak mumkundur.
Oralarda ise, uygun bir karisimdaki gubrenin nerden bulacagini, sen bilmezsen baskasinin bilecegini sanmiyorum N. P. K. 10: 10: 10:
sanirim bonsai icin en idael karisimdir. Her bonsaici deneyimlerle kendi toprak karisimini buldugu gibi, zaman icerisinde deneyimleri ile agaclarina nasil bir gubre kullanacagini da buluyor.

Benim deneyimlerimden ogrendigim. Cok gubre agaci oldurebilir ama az gubre her zaman icin agacin yasamini tehdit etmez o yuzden agaclariniza onerilen gubrenin yarisi kadar variniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön