View Single Post
Eski 02-12-2006, 11:45   #19
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726

-Sanırım bunlar yapma çiçek aranjmanı saksıları . Ben de kullanıyorum . Para vermiyorum sağdan soldan hediye gelmiş şeyler atılırken çıkıyor. Dibi bir tornavida yardımı ile kolayca delinebiliyor. Tornavidanın önce sivri köşesi ile bir yer yapıyorsunuz sonra devam . Bu saksıların kötü tarafı kolay eriyebilen bir materyalden imal edilmiş olmaları ;ama zaten iki seneden fazla tutmayacaksanız önemi yok. Kuruyken dışını ve içini su geçirmez bir boya ile boyarsanız dayanıksızlık problemi de çözülür ben hiç boyamadım.
-Sırlı çerezlikler de var . Bunlar ufak boyutta ve çok şık duruyorlar.
-Fotografta üstte olan yapma çiçek aranjmanı saksısı (dayanıksız olan) . Altta sarı renklisi ise bir yapı marketinden alınmış bir saksı tabağı. Farklı renklerde vardı problemi ise yalnız daire şekilli oluyorlar.
-Biraz para harcayarak bonsai saksısı edinmek isteyenler Paşabahçe mağazalarına gidebilir. Orada daha büyük ve dayanıklı (sırlı)mikrodalga güveçleri satılıyor. 40-50 lira gibi fiatları var . Sanırım tr de bulunabilecek en iyi bonsai saksısı bunlar.
-En iyi çözüm ticari bonsaileri satan yerlerde bulunuyor . Bu tip yerler bitkiye bakmayı pek bilmiyor ve kurutuyorlar. sonra saksıları ne oluyor dersiniz ? bir köşeye atılıp kalıyor. Gerekli bağlantıları kurunca...
Gerçi bir serada (Bahçelievler İst. Pereja'nın arkasında) kurumuş bonsai saksılarının Atatürk çiçekleri için tekrar değerlendirildiğini de gördüm.


Düzenleyen Halit Togay : 02-12-2006 saat 12:00 Neden: foto çıkmadı
Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön