View Single Post
Eski 10-01-2010, 11:08   #18
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Şıranın Bölgesel farklılıkları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sevgili Kiraz yaptığınız şıra da değil.

Şıra; örneğin üzüm şırası; üzüm ezilir, suyu alınır ve bir kazanda kaynatılır. Soğuyunca içilir. Bizim buralarda böyle ... Zaten içine pekmez toprağı konmuş bu şıra sığ kaplarda, güneşte 15, 20 gün bekletilir ve 'günbalı' olur.
Sayın Halil Önen Tarifini açıkladığınız bu şıranın tarifinde fermamtasyon yok galiba, sonuçta bu sizin şırada keskinlik varmıdır, eyer benim anladığım gibiyse biz buna şerbet tabir ederek içiliyor, hatalarım varsa düzeltiniz, iyi günler saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön