View Single Post
Eski 07-01-2010, 08:22   #1
triple
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261
IBA (Bitki Gelişim Düzenleyicisi)

Mine Hanım, Sayın Hocam!
Öncelikle, Yeni yıl size, ailenize, Ülkemize ve tüm Dünya 'ya Huzur , barış getirmesini diliyorum.
Sayın Hocam, sormak istediğim konu Bitki gelişim Düzenleyicilerden IBA hakkında olacak. Geçmişe dönük konu hakkında yazılanları taradım; fakat tam anlamıyla soruma cevap bulamadim , gözümden kacırmış ta olabilir öyleyse şimdiden özür dilerim. Sorularımı aşağıda sıralıyorum.
1- Merck firmasının üretmiş olduğu saf IBA nın seyreltilmesinde Etil Alkol yerine başka ne tur bir seyreltici kulanılabilir? başka bir seyreltici varmıdır?
2- Sıvı ile muamele yaparak seyreltmek yerine toz bir katkı maddesi ile seyreltme yapabilmek mümkünmü? Mümkün ise ne tür bir toz kullanılabilir? (Örneğin; talk , aktif karbon... gibi) Tam homojen bir karışım eldesi mümkün olur mu? (Bu şekilde kuru seyreltme ile ürün sanirim bozulmadan uzun süre saklanabilir. Bu sebepten bunu sorma ihtiyacı duyuyorum)
3-Yarı Odunsular için 4000 ppm (%0.4) mü seyreltilme olayı? Odunsularda ise 8000 ppm (%0.8) midir? ( Geçmişte cevaplandı sanırım ama onaylamak icin sormus oldum)
4-Odunsu, Yarı odunsular dışında; özellikle örnekliyecek olursak Afrika Menekşeleri ve benzeri yapıya sahip salon bitkilerinin çeliklerinde köklenme başarısını artırmak için IBA kullanılabilir mi? Kulanılabilir ise ne oranda olmalıdır?
Sorularım tekrar niteliği taşıdıysa özür diliyor çalışmalarınızda başarılar diliyor saygılar sunuyorum.


Düzenleyen triple : 07-01-2010 saat 08:37 Neden: Kelime düzeltme
triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön