Sn. Halil Önen teşekkürler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Birinci ve en önemli kural sirke kurarken (yaparken) biri bulunur ve mutlaka kavga çıkarılıR.
Kavga (ağız dalaşı şeklinde) ile yapılan sirke keskin olurmuş.
Neden keskin olmadığı anlaşıldı, yalnız yaptım
Biraz toprağa dökün eğer kabarıyorsa ( herhalde asitik etki) sirke olmuş demektir. Kokusuna güvenmeyenler için.
Kokusuna tekrar baktım, sirke gibi ama saksıya döktüm, toprak kabarmadı, belki kireçli toprak olması gerekiyor.
Sirke yaparken yapacağınız meyvenin posası kullanılmalı. Kendi suyu kalırsa sirkeden şaraba doğru giden yolda kıldan ince kılıçtan keskin bir kö prüden geçilirmiş. Denge önemli tabii...
Güzel kokunun nedeni anlaşıldı
Her ne kadar sirke gibi kokuyor desem de hiç bu kadar güzel kokan sirke olur mu bilmem... Ben de her gün sirkenin tadına bakıyorum bahanesiyle içsem mi ne?
|
Sonuç: Yılmak yok yola devam. İlk fırsatta çocuklara üzüm suyu sıkılacak,posalardan sirke yapılacak. İlk yapılan deneme, buzdolabından çıkarılıp bir süre daha havalandırılarak sirkeleşme devam ettirilecek.