View Single Post
Eski 30-11-2006, 23:57   #13
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Sarıkoz ağaçlandırmasıyla ilgili neler yaptım.

"merhaba. sanıyorum isminiz Yücel. benim ismim Derya öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bana sorduğunuz soruları bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalısıyım. köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km. bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış. bahsettiğimiz alanlarda bir kaç tane çeşme var. hemen alt taraftan akan birde dere var şu an kimse kullanmıyor boş arazi.ilginiz için teşekkürler"

-Yukardaki elmeki alınca önce ANKARA DEFTERDARLIĞI Milli Emlak Daire Başkanlığı'na gittim. Çubuk ilçesine bakan müdürlük ile görüştüm. Konumuz olan Arazi hakkında bilgi almak istedim. Meslektaşlarım kayıtarına baktılar ve anılan köyde Hazine adına kayıtlı böyle bir arazi bulunmadığını söylediler.

-Bu durumda arazi orman rejimine tabi olabilirdi. Orman Bölge müdürlüğü ile görüşmem gerekiyordu. Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal Bey'i ziyaret ettim Ağaçlandırma uygulamaları konusunda Faydalı bilgiler aldım. Sarıkozdaki arazinin koordinatlarını temin edebilir isem orman rejimi açısından durum değerlendirmesinin yapılabileceğini öğrendim. koordinat bilgilerini ben temin edip tekrar kendilerini ziyaret edeceğim.
-Yer tespit ve temininden sonra projenin onayı ve takibi konusunda yetkili birim olan Ankara Il Çevre Müdürü Haluk Özder Bey'i de ziyaret ettim. Arazi temininden sonraki safhada kendi yetki alanlarındaki konularda destek sözü verdiler.
-Her üç idareyi ziyaretimde de çok sıcak karşılandığımı ifade etmeliyim. Kendilerine candan teşekkürler.


Düzenleyen Yücel Özlem : 01-12-2006 saat 00:04 Neden: Yazım hatası
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön