Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?
Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.
|
Merhaba,Şayotla(Dikenli Kabak)ilgili bir şeyler var mı acaba derken sonunda bu sayfayı buldum.Merak ettiğiniz şeyler konusunda bildiğim kadarıyla biraz bilgi vereyim dedim.Satın aldığım köylü kadın,çok yıllık bitki olduğunu (aynı asma gibi) senede 80 ile 120 adet arasında kabak aldığını söyledi ama kaç yıllık olduğunu sormadım. Benim aldıklarım 30 cm kadar filizlendi.Havalar ısınıncaya kadar içerde kalsın,Martın 15'inden sonra toprağa ekersin dedi.Tadına gelince....Oldukça lezzetli.Kızartması çok yağ çektiği için artık yapmıyorum.Tatlısı yapılıyor mu bilmiyorum ama neden olmasın.Yarın fotoğraflarını yüklemeyi denerim.