View Single Post
Eski 05-01-2010, 13:00   #76
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
"Ozon konusunda ki şüphelerimi belirttim ve ikaz ettiğiniz içinde teşekkür ettim. Sorunun soruluş biçimine alındığımıda belirtmek zorunda idim. Ben yıllarca yöneticilik yaptım ve çok sayıda da sorulara maruz kaldım. Bu yüzden sorulan soruyu analiz etme konusunda biraz tecrübem vardır.

Zaten 5 sayfalık bir web sitesi, siteyi açıp okumamanız mümkün mü? Çok ta büyük bir web sitesi değil ki girdim ama bilgi kalabalığı içinde boğuldum diyebilesiniz.

Evet o sitede Ozon ile ilgili bir çelişki gerçekten var. Bunu siz ikaz edince daha kapsamlı düşündüğüm zaman bende çözemedim henüz. Ama sanki sorularınızla beni çelişkiye düşürmek istiyor gibi geldiniz. Bunda da geçmişte yaşadığımız tatsız tartışmanın belki etkisi oldu diyebilirim. Bilmediğim bir konuyu bilmediğimi söylemekte hiç zora sokmaz beni."


Sn Sarıcan
Öncelikle mesajınızda beni övdüğünüz için teşekkür ederim. Yukardaki düşünce kesinlikle sizin hayal gücünüz. Yöneticilik yaparken çok soruya maruz kaldığınız ve niyetleri sorularda çok defa aradığınız hemen belli oluyor. İşin aslı, ben gerçekten o web sitesini inceleme gereği duymamıştım. Sadece başka bir sitede ozon çıktığına dair bir bilgiye rastlayınca, sizin de böyle bir bilgiye rastlayıp rastlamadığınızı merak ettiğimden sormuştum. Ben önceki tartışmamızı çoktan unuttum ve size fikirlerinizden ötürü değil yanlış yerde tartıştığınız için kızmıştım. Sizi çelişkiye düşürerek elime ne geçebilir ki? İnsanların niyetlerini okuma konusunda yöneticiliğiniz boyunca bir hayli antreman yapmışsınız. Neyse, bu önemli değil.

Önemli olan bu kadar dünyayı kurtaracağız diye önemli bir savla ortaya çıkan bir hareketin (bu hareketin liderleri de var (2 medikal doktor) ve çöp enzimi üretimi de yapıyorlar ve şimdiye kadar 15000 litre ücretsiz dağıtmışlar! Ama ücretli satış yaptıklarından bahsetmiyorlar sadece iyi insanlar bize bağışta bulunuyor diyorlar), ozon konusunda neden böyle bilimsel açıdan temelsiz bir iddiayı ortaya attıklarıdır. Acaba başka temelsiz iddia da var mı sorusunu akla getirmiyor değil. Mesela, neden çöp enzimiyle temizlenmiş bir derenin önceki ve sonraki hallerinin fotoğrafları yok? Ya da bir dereden alınmış kirli bir suyu bir tanka koyup üzerine çöp enzimi dökerek arıtma yapmak ve sonra da arıtmadan önce ve sonra suların kirlilik analizlerini yapmak bu kadar zor mu?

Bu konuda biraz düşünelim isterseniz. O yüzden aslında ben bir şeyi üretip kullanmadan ya da ürünün içindeki enzimleri analiz ettirmeden birşey söylemenin doğru olmayacağını düşünüyorum. Ama yazılanlar doğruysa, çöplerin bir şekilde değerlendirilmesi açısından son derece faydalı bir proje olacağını da belirtmeliyim ve bunu biz de EM camiası olarak kullanacağınız şeker fiyatına yapıyoruz zaten. Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön