View Single Post
Eski 05-01-2010, 11:50   #71
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
"Ama bilmiyorum bu konuyla ne zamandan beri ilgileniyorsunuz, web sitesinde ister doğru ister yanlış ozon ile ilgili bir açıklama varken ilkokul çoçuğunu imtihan eder gibi ozonla ilgili soru sorulursa amacın ne olacağından kuşku duyarım. Amaç benim babam senin babanı döver tartışmasına tekrar girmekse, ben hemen baştan belirteyim benim babam yok. Benim kıyaslayacak bir ürünümde yok, çünki tartıştığımız konu tamamen benim dışımda."

Sn Sarican
Bu tür fikirleri nereden cikardiginizi anlamiyorum. Ben gercekten web sitesinin adinda ozon geçtigini farketmemiştim. Ve soruyu da gercekten ögrenmek icin sormuştum. Konuyu açan sizsiniz ve bir hayli de araştırma yaptınız. O yüzden, internette kendim araştırma yapmadan önce, sizin ozonla ilgili bir şeye rastlayıp rastlamadığınızı öğrenmek istedim. Bunda kızacak veya soruş şekli imtihan eder gibi diye darılacak bir şey yok ki. Sizin bir ürün sahibi olmadığınızı tabii ki biliyorum. Ben zaten bu konuda herhangi bir bilimsel çalışma yok derken, size karşı böyle bir şeyi dile getirmiyorum ki. Biz burada her konuyu enine boyuna masaya yatıracağız ki gerçeği öğrenelim. Eğer bir konuda abartma yapılmışsa, bunların da nedenlerini araştırmalıyız. Bu konuda teorik bilimsel anlamda ciddi bazı kuşkularım var ve sadece bunları dile getireceğim. Benim bunları dile getirme şeklim lütfen kimseyi rahatsız etmesin. Eğer ürün kimsenin değilse bundan kimse rahatsız olmamalı. Ben sadece görevimi yapıyorum.

Bazı arkadaşların burada belirttikleri gibi, laktik asit ilave ederek süreyi kısaltmaya çalışmak bir sonuç vereceğini zannetmiyorum. Kısaltsa bile ürünün yarayışlılığının EM ile kıyaslanamayacağını düşünüyorum. Çünkü EM önce tam bir ürün olarak üretilir ondan sonra bazı fermantasyon işlemlerinde kullanılabilir. EM, laktik asitten ibaret değildir. Bilimsel olarak konuyu tartışacak isek, tartışalım. Ancak, benim söyleyiş tarzımla ilgilenilecek ise, ve konu kısır tartışmaya girecek ise, ben yokum. Çünkü rahatsız oluyorum. Bilimi tartışmaya her zaman açığım.

Sn Sarıcan ciddi bir hastalık geçirdiğinizi bilmiyordum. Geçmiş olsun.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön