View Single Post
Eski 05-01-2010, 10:07   #65
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. acemi_caylak,

Ben sadece bana ilginç gelen bir web sitesi sizlerin de bilgi dağarcığınızda olsun, içinizde ki araştırma isteğini uyandırsın, uygulanıp güzel şeyler çıkarsa da bundan memlekete bir değer katılsın diye uğraşıyorum. Benim labaratuarım yok, bilimsel bir çalışma yaptığımı da iddia etmiyorum.

Tersine konuyu açarken de söylemiştim şimdi de tekrarlıyayım, konu ile ilgili bilgisi olan veya bilimsel olarak ilgi alanı içinde olan arkadaşlarımız varsa bizi aydınlatsın diye her hecemde tekrarlıyorum.

Ama bilmiyorum bu konuyla ne zamandan beri ilgileniyorsunuz, web sitesinde ister doğru ister yanlış ozon ile ilgili bir açıklama varken ilkokul çoçuğunu imtihan eder gibi ozonla ilgili soru sorulursa amacın ne olacağından kuşku duyarım. Amaç benim babam senin babanı döver tartışmasına tekrar girmekse, ben hemen baştan belirteyim benim babam yok. Benim kıyaslayacak bir ürünümde yok, çünki tartıştığımız konu tamamen benim dışımda.

Benim bir ürünüm olmadığına göre onun üstün niteliklerini ispatlamak gibi bir zorunluluğum da yoktur. Zaten belki de düğümlendiğimiz nokta bu. Bugün ister eczaneden bir ilaç alın, isterseniz marketten bir ürün alın reçete ve etiketine baktığınızda içeriğini yazmak zorunda ve bu kanuni bir zorunluluk. Ürünle ilgili patentiniz varsa onuda belirtirsiniz ve kimse sizi ticari anlamda kopyalayamaz. Benim şu anda öyle bir zorunluluğum olduğunu zannetmiyorum ki incelediğimiz web sitesininde satışa sunulan bir ürünü yoktur ve misyonumuz bölümünde aynen şöyle yazıyor.

"Our Mission

Our mission is to spread the importance of using enzymes to protect our environment and slow down global warming and its harmful effects. The purpose of this website is to educate the people of the world on how to produce and use enzymes in their homes and farms. We hope that more and more people will come to appreciate the usefulness of enzymes and each of us would do our part in using enzymes to reduce global warming for a healthier living environment."

"Misyonumuz

Misyonumuz, çevrenin korunması ve küresel ısınma ve onun zararlı etkilerini yavaşlatmak enzimleri kullanmanın önemini yayılmasını sağlamaktır. Bu web sitesinin amacı nasıl üretmek ve evlerine ve çiftliklerine enzim kullanımı dünya insanları yetiştirmektir. Biz daha fazla insanın enzimlerin yararını takdir ve her birimiz sağlıklı bir yaşam ortamı için küresel ısınmayı azaltmak için enzimler kullanarak üzerimize düşeni yapacağını gelecek umuyoruz."

Hiç bir ticari amacı olmayan bir çalışmadan hangi kanuni belgeyi bekleyelim. İsteyen yapar kullanır, isteyen de kullanmaz. Ama bu konuda bilgi dağarcığında bilimsel bazı kırıntılar olan herkesin bu dünyaya karşı olan sorumluluğundan dolayı eteğindeki taşları dökmesinin zamanıdır.

Yoksa kanser ilacı satan umut tacirlerine döneriz. Eğer kanser hastası iseniz ya varınızı yoğunuzu içeriği belli olmayan bir ilaca yatırırsınız ya da babaannenizden öğrendiğiniz gibi bir takım bitkilerle kendi ilacınızı kendiniz yaparsınız. Kansere iyi gelir mi? Onu bilemem, ama şunu biliyorum ki bugün tarifi yapılan meyve enzimlerinin çoğu hemen hemen her evde meyve likörü olarak yapılmış, içilmiş ve bugüne kadar kimse ölmemiş.

Çöp enzime sıra gelirse, onuda kimseye için demiyoruz, tersine kanalizasyondaki kötü kokuları arıtmak için kullanın diyoruz veya bitkilerinize gübre hazırlarken kullanın diyoruz. Bunu da denemenin kimseye bir sakıncası yoktur, ekonomik olarak bir külfetide yoktur.

Fakat ozon konusunda bende Sn. Doğasever gibi şüphe içindeyim. Çünki glikozun fermentasyonunda

C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2 + 2 ATP (açığa çıkan enerji:118 kJ mol−1)

Şeker (glikoz) → Alkol + Karbon Dioksit + Enerji (ATP)

bende ozon yerine karbondioksit gazı çıktığını biliyorum. Bu konu benim içinde araştırılmaya muhtaç bir konu. Eğer Sn. Doğasever bu konuya dikkatimi çekmek istiyorsa kendisine teşekkür ederim ama sorma biçimini pek beğenmediğimi söylemek isterim.

Saygılar.


Düzenleyen Sarıcan : 05-01-2010 saat 10:37
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön