View Single Post
Eski 04-01-2010, 20:09   #52
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Meyvelitepe,

Afiyet olsun,tahmin ediyorum bundan sonra fermente ettiğiniz hiç bir sıvıyı ziyan etmezsiniz. Zeytin bir doğa mucizesi, salamura suyuda öyledir herhalde.

Sn. doğasever,

Evde hanımlar yemek pişirirken ne kadar titizdir bilirsiniz. En temiz meyveyi bile en az iki su yıkamadan soymazlar. Evde kendimize bile yapsak belirli sterilizasyon işlemleri yapılabilir. Bizim şu an tarım bakanlığı ile işimiz yok ama temizlik bu işin ön şartı bence de. Ticari amaçla yapmak isteyen arkadaşlar da fabrika veya atölyelerinde gerekli sterilizasyon hattını oluştururlar herhalde.

Sn. denizakvaryumu,

Henüz enzim üretimi konusunda hiç deneyimim yok ama fermentasyon süresini iyi ayarlayıp belirli bir pH değerinde fermentasyona son verilmezse, ya da şarapta olduğu gibi fermentasyon koşulları tam oluşturulmazsa sonuçta sirke gibi asidik bir içecek veya tam karışık meyve sirkesi elde edilebilir herhalde. Deneyip göreceğiz, belki ilk yaptığımız enzimi içemeyiz ama kullanım yeri oldukça bol bir şekilde değerlendiririz.

Sn. egetropical,

Enzimin kullanım alanlarını 23 nolu mesajda liste şeklinde ilk kullanım yerleri resminde tercüme etmiştim. Siz evde şarap yaptığınıza göre benden bir adım öndesiniz. Belki biz size öğrenci oluruz. Paylaşımlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.


Düzenleyen Sarıcan : 04-01-2010 saat 21:08
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön