View Single Post
Eski 04-01-2010, 14:30   #46
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Doğasever,

Gerçekten çok haklısınız, enzim konusu araştırdıkça hergün yeni bir bilgiye ulaşılan bir konu. Fakat çöp enzimle başladığım ve web sitesininde çevre konularına duyarlı bir site olmasından dolayı herkesin tanımasını istedim.

Yabancı dilimin yettiği kadarda sitedeki üretim ve kullanım bilgilerini de İngilizce bilmeyen arkadaşların faydalanabilmeleri için tercüme etmeye çalışıyorum. Bu da hızımı biraz düşürüyor.

Elbetteki tek referans kaynak değil, araştırırken ulaştığım yeni bilgileri en yakın zamanda paylaşacağım ama ulaştığım bilgileri önce kendim özümlemeye çalışıyorum. Nerede ise yeniden organik kimya ve mikrobiyoloji çalışmaya başlayacağım.

Tazelik konusuna gelince, başta verilen 5 litrelik bir kavanoz için verilen tarife bakılırsa 3 litre suya 300 gr kahverengi şeker veya melas ve 900 gr meyve ve sebze atığı öneriliyor.

Görüleceği üzere bu işe başlamak için fazla bir çöpe ihtiyaç yok, nerede ise her evin iki üç günlük atığına denk geliyor. Belki güleceksiniz ama hava sızdırmazlığı çok iyi olan yoğurt kovasında oksijenle teması kesilirse çıkan çöpler hiç bir bozunmaya uğramadan bir kaç gün taze kalabiliyorlar. Önemli olan hava ile temasını kesmek.

Bu arada şunuda söyliyeyim, bu sitenin tanıtımı bitince paylaşacaktım ama şimdiden söylemiş olayım. Yeni başlayacak arkadaşlar hiç çöple falan uğraşmasınlar, ilk başlangıcı direkt içilebilir nitelikte enzim yapmak için üç veya dört çeşit temiz, hergün yediğimiz meyvelerin kendisini dilimleyerek karıştırsınlar. Ortaya çıkan enzimide daha ileriki zamanlarda araştırmalarımdan bulduğum tarifler konusunda hem kendileri içsinler, hem bitkilerine versinler. Böylelikle katılacak organik malzemenin tazeliği konusuna da takılmamış olurlar.

Henüz bende enzim üretimine başlamadım, bende temiz meyve ile başlamayı düşünüyorum ve sağlığım için içmeyi düşünüyorum. Daha sonrada çöp enzim yaparım herhalde. Çünki enzim konusu gerçekten çok ilginç bir konu. Ben sizin ürünlerinizi de en çok EM-X Gold serinletici içeceğe ilgimden dolayı araştırmaya başlamıştım. Zannederim EM-X Gold da bir enzim içecek. Bir çok hastalığa ve bağışıklık sistemine iyi geldiğini okumuştum.

Bu konu ile ilgilenmeye başladıktan sonra bütün fermente ürünlere olan ilgim arttı. O kadar çok araştırılacak konu var ki. Bazan gün yetmiyor. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön