View Single Post
Eski 04-01-2010, 12:17   #1
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Merhabalar,

Yazın ağaçlar.net'e üye olduğumdan beri burada paylaşılan çalışmaları ve bilgileri ilgi ile takip ediyordum. Bir süredir üzerinde çalıştığım bitkileri sizlerle paylaşıp, üstadların değerli yorumlarını bekliyorum. (Fotoğraflarda netlik problemi olanlar var, en kısa sürede daha iyi fotoğraflar çekmeye çalışacağım)

İlk fotoğraf yaklaşık 3 aydır eğitimde olan küçük bir ateşdikeni fidanı.
ateşdikeni.JPG

İkinci fidanım üzerinde sadece budama yapılmış ve saksısı değişilmiş bir biberiye.
biberiye.jpg

Bu da defne fidanım. Yaz ortasında çekilmiş bir fotoğrafı. Kök budaması yaptıktan sonra aynı saksıya dikildi. Şu an sadece yapraklarındaki kireçler yok, olduğu gibi baharı bekliyor.
defne.jpg

Bu fotoğrafta da yeşim ağacı orman çalışmamı sunuyorum. Yaklaşık 1 ay önce kök budaması yapılıp sığ saksıya alındı. Niyetim sığ saksıya alıştırdıktan sonra, bir iki sene içerisinde sleyt (düz taş) üzerine dikmek.
jade1.jpg

Henüz çok genç olan fıstık çamım yaklaşık 4 ay kadar telleriyle durduktan sonra yakın bir zamanda,telelri sökülüp beraber büyümesi için kuru dal içerisine yerleştirildi. Bir süre kendi haline bırakıp büyümesini bekleyeceğim. İlk fotoğraf yaz ortasındaki, ikincisi ise son hali.

fıstık çamı1.jpg

fıstık çamı2.jpg


Bu da bakımsız bir hazır bonsai olarak satın aldığım japon beyaz çamı. Baharda saksı değişimi yapmayı planlıyorum, umarım daha sığ ve geniş bir saksı bulabilirim. İlk fotoğraf yaz sonuna doğru çekilmiş, ikincisi ise yeni hali.

jwp1.jpg

jwp2.jpg

Bu limoni serviyi kendimi fidan almaktan alıkoyamadığım bir ara almıştım . Üzerinde budama ve telleme yapıldı. Aldığım zaman toprağı sırf torftu, tköklerine mümkün olduğunca dokunmadan biraz daha geçirgen bir toprak karışımı ekledim. Baharda daha geniş ve biraz daha sığr bir saksıya almayı düşünüyorum.

Aynı zamanda ev yapımı "bonsai jack"imi de sizlere göstermek istiyorum. birkaç liraya herkesin evinde üretebileceği basit bir alet. Gayet işe yarıyor.

İlk fotoğraf satın aldığım, ikincisi ise son hali.

gold crest1.jpg

gold crest2.jpg

Bu da hazır bonsai olarak satın aldığımda kıvrımlı gövdesi haricinde üzerinde herhangi bir işlem yapılmamış bir ağaçtı. Yazın budamalar, tellemeler ve kısmi yaprak küçültme yaptım, gayet iyi durumdaydı ama güz başlangıcında bir süre ilgilenemedim ve köklerinde bir problem oldu. Daha sonra tüm yapraklarını döktü ve bazı kurumalar oldu. Bir kısmını budadım ve bir kısmına da ölü dal efekti vermeye çalıştım. Baharda gövde üzerinde de çalışmaya devam etmeyi planlıyorum. Gövdenin ortasından sağa doğru çıkan dalı budamaya kıyamadım, baharda ağaç üstünde köklendirmeyi düşünüyorum.

ulmus1.jpg

ulmus2.jpg


Düzenleyen bonsaisan : 04-01-2010 saat 15:25 Neden: ayrı ayrı durmasınlar
jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön