View Single Post
Eski 03-01-2010, 23:35   #39
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Arkadaşlar, mikroorganizma üretmek ne kadar tariflere bağlı kalınsa da bazı riskler içeriyor. Malesef, üretilenleri mikroskop altında bakarak tanımlama imkanımız da yok. Bu noktada elde ettiğimiz solusyonların asitik veya bazik olup olmadığı ve PH değişimleri en önemli kontrol noktası olacaktır. Piyasada muhtelif cep tipi PH ölçerler var. Onlardan uygun birini edinmek yararlı olur.
Sn. meyvelitepe,

Kimyasal veya biyolojik materyaller içeren her malzemede satın aldığınız ürünlerde de aynı risk var. En azından raf ömrü veya saklama koşullarından dolayı bozunma riski var. Koku ve küf rengi basit bir kontrol yöntemi olur zannediyorum. Bu şartlarda hiç bir kimsede mikroskop bulunmasını düşünmek hayalcilik olur. pH ve EC kontolü kolay, onun dışında başka bir şey düşünemiyorum. Hıfz-ı sıhha gibi bir labaratuarda analiz yaptırmanın dışında.

Ekşimiş yoğurdu veya küflenmiş ekmeği nasıl ayırt ediyorsak aynı metodla kontrol edebiliriz, bir de pH kontrolü yaparsak yeterli olur diye düşünüyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön