View Single Post
Eski 31-12-2009, 16:00   #15
skanatlar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Sn.Cumhur Tonba,

Alıntı:
Yüksek su içeriğine sahip olması nedeniyle üzüm posasının açık havada bozulmadan saklanması sorun yaratmaktadır.
Oluşan bozulmalar ile yem olarak değerlendirilmesi mümkün olamamakta, bu halde tüketime sunulduğundabir takım sindirim bozukluklarına neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı ürünün işletmeye getirildiğiandan itibaren kısa süre içinde tüketime sunulması veya su içeriğinin %10’a kadar düşecek şekilde soldurma işleminin yapılması gerekmektedir.
Verdiğiniz linkten yapılan alıntıya göre sanırım silaj yapılarak tüketilmesi daha doğru olacak.

Alıntı:
Silolanan materyalin bozulmaması için ortamda mutlaka LAB ve bunların laktik asit üretebilmeleri için yeterli miktarda SÇK ( suda çözünebilen karbonhidrat ) bulunmalıdır. Laktik asit bakterileri ancak ortamda yeterli miktarda SÇK bulunması halinde silaj fermantasyonu için gerekli laktik
asiti üretebilirler (Filya, 2000). Başlangıç materyalinde gerek LAB sayısının gerekse de SÇK içeriğinin oldukça düşük olması üzüm posası silajlarının 45 günlük silolama dönemi sonrasındaki laktik asit içeriğini ve LAB sayısını olumsuz yönde etkilemiştir. Laktik asit içeriği %2.59 KM, LAB sayısı ise 6.32 log10 cfu/g
olarak oldukça düşük, asetik asit içeriği ise %2.36 KM ile yüksek düzeyde saptanmıştır.
Anladığım kadarıyla silajın başlangıç aşamasında ortama suda çözünebilen karbonhidrat ve laktik asit bakterileri ilave edilmesi çok faydalı olacaktır. Asetik asit de istenmeyen bir oluşum olabilir. Yemin tadını ve sindirilebilirliğini bozuyor olabilir.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön