Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı
Sevgili Sarican, Linkini verdigin sitedeki gibi (esmer sekerli) yaptim.Dukkanin deposuna kaldirdim.3 ay sonra sonucu bildiririm. Pirinc suyuda fermantasyon icin evde karanlik bir yere kondu. Komik olan, benim kizim genetik Muhendisi ve cevre biyoteknolojisinde kati atiklar uzerine master yapiyor. Ama, agzindan kerpetenle bilgi aliyoruz ??? Ne olacak bizim halimiz? Her sey gonlunce olsun...
|
Pirinç suyunu fermente ettiğiniz kaptaki hava boşluğunu olabildiğince büyük tutunuz. Söz gelimi, bir bidona koydu iseniz, bidonun 2/3'ü boş olsun, kapağı da hava alabilecek gibi gevşek olsun.
Bir de sık sık PH ölçümü yapmak gerekir. İşlem tamamlandığında PH 4'ün altına inmiş olmalı. Tersine bir durum var ise üreyenlerin laktik asit bakterileri olmama durumu kuvvetle muhtemel olur.