View Single Post
Eski 30-12-2009, 22:38   #4
Ayşe Özdil
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Aslında bizim evde de hindi çok iştahlı yenmez. Ama yeni bir yıla girerken gelenek olmuş işte.

Ben, bizbize olduğumuzda roaster tavukları tercih ediyorum. Bilirsiniz bunlar özellikle fırın için, daha az yağlı yemle daha uzun süre beslenen hindiyle tavuk arası büyüklükte tavuklar. Biraz tereyağı eritip , tuz , karabiber , biberiye otu- rozmari- ve 2-3 diş sarmısakla karıştırıp tavuğun her tarafına iç - dış iyice sıvıyorum. ( Bu hindi olursa göbeğine de bir - iki soğanı dörde bölüp koyuyorum . Piştikten sonra çıkarıyorum. Daha hoş bir tat veriyor. ) Üzerini strece sarıp en az 3-4 saat bekletmek lazım. Hatta bir gece önceden hazırlamak daha iyi oluyor.

Hindinin fırında kalma süresini, kilo başına bir saat gibi düşünmek lazım. Pişirme termometreleri de bu konuda çok yardımcı. Göğüs etine doğru şekilde saplanan termometre et pişip sertleştiği zaman üzerindeki tıpasını atıyor...

Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön