View Single Post
Eski 30-12-2009, 00:42   #3
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Hindiyi bütün olarak pişirip içine iç pilav mı doldurmayı düşünüyorsunuz?
Niyetiniz bu ise yanına kestane de çok yakışıyor.

Ben kestaneleri çizip fırın tepsisinde veya soba üstünde kebap gibi hazırladıktan sonra iyice soyup hindi suyunda veya biraz et suyunda haşlayarak yumuşatıp öyle pilava eşlik ettiriyor ve hindi içine dolduruyorum.

Hindiyi de fırınlayacaksanız biraz haşlamanızı tavsiye ederim, suyunu iç pilavda da kullanırsız. Haşlanıp da fırına sürülen hindi daha çabuk pişiyor.

Yok hindi bütün değil de parça parça ise, fırın içi kâğıtlarda veya çelik tencere içinde yapacağınız tandır gibi de pişirilebilir.

Böyle pişen et de hindi de yine iç pilav veya bademli pirinç pilavı eşliğinde sunulur.


Bizim aile hindi etini pek sevmez. Ben de genelde İki kuzu budundan yaptığım tandırı bademli pilav eşliğinde ikram ederim.
Bizde olmazsa olmazlardan biri de Çerkez tavuğudur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön