View Single Post
Eski 28-12-2009, 23:06   #2
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Sn. aybala

Aslında çok güzel bir konu açmışsınız, ancak, pek ilgilenen olmamış galiba.

Konunun güncel olduğuna inanıyorum. Çıkarılan Ağaçlandırma ve Özel Orman yasasının göstermelik olduğuna inanıyorum. Bu yüzden düşünce olarak güzel olmasına karşılık, Ülkemizdeki yönetim biçimi nedeniyle uygulanabilirliği neredeyse yok denecek kadar az.

Sadece yasa çıkarılmış ve kendi haline bırakılmış. Yönetmelikte bozuk orman alanlarının Ağaçlandırılabileceğinin belirtilmiş olmasına rağmen, pratikte uygulanamıyor. Bir de köylümüz faktörü var. Neredeyse bütün faydalı bölümlerin altında önceliğin köy tüzel kişiliğine veya orada yaşayanlara öncelik verileceğinden bahsedilmiş.

Böyle olunca da bazı konularda aydınlatılmamış köylümüz, kendi yapmayacaksa bile sırf başkalarının faydalanmasını engellemek için başvuruda bulunuyor ama Ağaçlandırma faliyeti yapmıyor. Böyle olunca da sahiden o bölgeyi Ağaçlandırmak için uygun kişiler ekarte edilmiş oluyor. ( Sn. deretepeorg arkadaşımızın böyle bir hadisesi vardı.)

Orman şeflikleri de bu konuda vatandaşa pek yardımcı olamıyor. Sonuçta Ağaçlandırılacak alan ağaçlandırılamıyor. Birkaç münferit olayda büyük performansın yanında süper şansın da olduğuna eminim. Yeni düzenlemelerin gerektiğine inanıyorum

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön