View Single Post
Eski 28-12-2009, 19:02   #18
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Arkadaşlar size burada saksılarındaki solucan nüfusunu tespit etmede pratik bir yöntemli açıklamak isterim, herkesin malumudur ama, bu durumu değerlendirerek saksılarındaki solucanlara akılcı bir çözüm getirememektedirler, ne dir bu herkesin malumu olan konu, solucanların yazın toprağın üst kademelerinde görünmeyişleri.

Ama kışın toprağın genelde su tutan çukur bölgelerinde solucanlar yüzeydedirler, sebebi çok açık solucanlar nemli topraklarda yaşarlar ama, suyun bol olduğu yerdede toprağın yüzeyine çıkarlar, sonuçta kendilerini sudan boğulmaktan kurtarırlar.

Size solucan nufusunu saksıda tespit edeceğimiz pratik yöntem burada, saksınızın drenaj deliğini kapatarak saksınızı suyla doldurusanız bitkilerinize zarar yapacak solucanları saksının üstünden toplayabilirsiniz.

Bu solucanların tahliyesini toprağa yapabilirsiniz, ama kimse saksında bir daha solucan olmıyacak garantisine sahip değildir, ama solucanın saksıdaki zararlarından kurtulmak istiyorsak solucanları saksıda besleme başırısını gösterdiğmizde sorun bitecektir.

Nedir bu yöntemin cevabı derseniz saksının altındaki tabağa solucanın sevdiği çürüntülerden sıvı eriyikler den sunmaktır tabii saksının üstünden değil, altına bırakılacak üstündende fazla sulama yapılmıyacak.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön