View Single Post
Eski 28-12-2009, 14:02   #4
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
amatör hobici ile paylaşımlarımız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşım amatör hobici, bu iş diğer mikro organizmalara kalmaktadır, bu canlılarda bu organik bileşikleri işlerken toprağın besin maddelerinden azotu ve oksijeni tüketerek çevrim işini yapmaktadırlar.

Arkadaşım amatör hobici, Mikroorganizmalarda bütün canlılar gibi yaşamak, işyapmak için besin ve enerjiye ihtiyaçları vardır, bu ihtiyacı olan azot ve oksijeni sütün içinden sağlıyamıyacağına göre bitkinin yaşadığı topraktan sağlamak istiyecektir, o zamandanda bitkinin toprağındaki oksijeni ve azotu tüketincede bitkinin ölümü söz konusu olacaktır.

Yani kaş yapayım derken göz çıkarmamak için bu dengeyi göz önünde bulundurarak, organik bileşikli gıda maddelerini toprağa doğrudan sağlamadan evvela kompost işleminden geçirilerek toprağın kabul edeceği forma sokmakta yarar vardır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amatör hobici Mesajı Göster
Sn Epsody,
Bütün bakteri mikrop ve mikro organizmalar sütte çoğaldığına göre sütün yapasını değiştirip bitkilere yararlı hale getirebilirmi.?
Amatör hobici, arkadaş mikroorganizmalar sütün içinde iki çeşit mikro organizma faaliyet göstermektedir, bu faaliyetleri ilede sütün formunda yaptığı değişiklikler bitkiler için besin kaynağı değilde toprak yapısında organik maddeleri işleyen mikroorganizmaların çoğalması veya toksin gaz oluşumu ile bitkilerin beslenmesini sağlıyacak bir oluşumdan bahsetmek güç olur.

Yanlız sütü mayalıyarak yoğurt yaparda bitki besini sayılan gübrelerle beraber topraklara ilave edersek topraktaki bu gübrelerin bitkiye geçişini hızlandırıp formunuda betkininin alacağı hale getirmiş oluruz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön