View Single Post
Eski 27-12-2009, 14:58   #22
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Kaktüs köşemin yeni görünümü

13 nolu mesajda fotoğrafını yayınladığım kaktüs köşemde bazı değişiklik ve ilaveler yaptım. Çimlenmesi için toprağa ektiğim yaprakları çıkarttım, yanyana küçük-büyük kaktüslerimden küçüğü buruşma olduğu için ayrı bir yere aldım. İki adet küçük sukulent ekledim. Bunlardan ince yapraklı olan apartmanın altındaki işyerinin önünde dışarıda duruyordu. Diğeri ise bir çiçek serasının kaldırım tarafında ekili idi. Bir tanesi kaynana dili olmak üzere bulduğum bazı kaktüsleri köklenmesi için diktim. Yazın deniz kenarında topladığım taşlardan bir kısmı ile süslemeye çalıştım.

Name:  IMG_1066 1.jpg
Views: 11048
Size:  61.3 KB

Fotoğrafta sol üstte ve sağ altta görünen sedum reflexum (sarı dam koruğu), altta titanopsislerin arasında görünen sedum album (beyaz dam koruğu). Mezarlıklarda, mezar üstlerinde yer örtücü olarak kullanılması nedeniyle soğuğa dayanıklı türlerdir. Sedum reflexum şu anda oturduğum apartmanın önünde, saksı içerisinde dışarıda duruyor. Ayrıca bazı çelikleri apartman önündeki çimler arasında ekili ve Eskişehir'de gece yaklaşık - 10'u geçen soğuklara dayanıyor. Sedum album'u ise bir seranın önündeki toprak bölgeden aldım, oda aynı soğuklara dayanıyor.

Fotoğraf üst ortada bulunan Sempervivum'un ise bir bölümü balkonda duruyor. Açık ve rüzgar alan bir yer. Kapalı balkonda bulunan kardelenimin toprağının donduğu soğuklarda sempervivum'a birşey olmadı. Şu anda ise üzerleri 27.01.2010 gecesi yağan kar ile kaplanmış halde. Bu sempervivum ayrıca susuzluğada dayanıklı. Geçen ilkbaharda aldıktan bir süre sonra sinek oluştu. Diğer bitkilerime sinek geçmemesi için ayrı bir balkona aldım. Burada güneş altında durdu, toprağı kurudu, unutulduğundan bir ay, 1,5 ay su verilmedi, konulduğu balkon kenarından yere düştü, toprağı azaldı, yine dayandı. Kasım ayında arap sabunu zeytinyağı karışımı ile temizledikten sonra yeniden saksıya aldım.


Düzenleyen skaraca : 28-01-2010 saat 11:34 Neden: Sedum isim ekleme
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön