View Single Post
Eski 26-12-2009, 14:02   #76
verda
Ağaçsever
 
verda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2009
Şehir: muğla-bodrum
Mesajlar: 79
Böyle çaresiz kalıp, bu katlimı ne kadar seyredeceğiz.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla hiç çıkar yolumuz yok. Birşekilde bu insanlar bir açık bulup, oldu bittiye getirip işlerini yürütüp oteritelerini pohpohlamak için ağaçlarımızı yok ediyorlar ve biz sadece çaresiz içimiz acıya acıya bunları seyredeceğiz.

Dün akşam komşum aradı. Ne rica, ne ceza hiç bir şey onu ikna edemedi. Konuşurken 'ağaçlarım' dedim. Kendisi bana sitenin zamanında ektiği ağaçlar olduğunu, yaprakları gideri tıkıyacağını, evini su basacağını söyledi. Ona hepsi benim, bizim ağaçlarımız dediğimi hatırlıyorum. Bu günde inşaatıyla uğraşan beye yönetimden izin almanız gerekiyor dedim. Çaresizce ve kendimden utanarak. O da bıyık altından güldü.

Bu gün yine internette heryere baktım. Daha önce mail attığım tüm yerlere tekrar baktım. gazete makalelerine baktım. Hiç umut yok görünüyor. Tema vakfına daha önce mail atmıştım geri dönülmedi. Çevre avukatları, Orman bakanlığı, Çevre mühendisleri odası hiç biri geri dönmedi..

Pazartesi Orman müdürlüğüne gideceğim. yine deneyeceğim. Tema bodrum gönüllülerine pazartesi telefon açacım. aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Tabi bu arada ağaçlarım kesilecek. Oldu bittiye getirilecek. Kökten kesilmeyecek ama yinede ana dallar gidip güdük hale gelecek.

Ben kendimden ve çaresizliğiminden daha çok utanacağım.

Sevgi ve ışıkla kalın.

verda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön