View Single Post
Eski 28-11-2006, 13:09   #29
turunç
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
sende benim gibi meyve veren ağaçların bonsailerini yapmak istiyorsun galiba Bende birkaç örnek var. Ayrı bir başlıkta bunları paylaşarak örnek vermek iyi olur. Belki sende o ruhu hemen hissedersin. Aslında biz ziraat mühendisleri bu iş için biçilmiş kaftanız. Merak salmak yeterli. Burda bonsai yapmak için uğraşan çoğu arkadaşımızın ağaçlar hakkında çok az bilgisi var. Buna rağmen gayretle yapmaya çalışıyorlar ve bence çok ta başarılılar.

Eline budama makası değmemiş kişiler yapıyor ve çok ta güzel oluyorsa senin elinden neler çıkar hayal bile edemiyorum. Bu kadar bilgili olmak için çabalayan arkadaşlarımız olduğunu düşünürsek aramızda senin gibi ağaçlar ve morfolojisi hakkında bu kadar bilgi ve deneyim sahibi biri olursa hep beraber gelişerek daha iyi işler yapabiliriz diye düşünüyorum.

Avrupada insanlar bonsaiye çok ilgi duyuyorlar ve çeşitli kurslara katılarak kendilerini geliştirebiliyorlar. Türkiyede henüz o aşamaya gelmedik ama yakın zamanda olacağına inanıyorum. Sen ve senin gibi değerli ve bilgili arkadaşlarımızla bu iş bizim için çok daha kolay olacak.

Bonsaiye ilgili olduğunu duymak bizi sevindirdi. Dilerim en kısa zamanda bu işe el atarsın ve parmak ısırtacak bonsailer yaparak sergiye katılırsın... Sevgiyle kal.. Her zaman fikirlerini bekleriz..

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön