View Single Post
Eski 24-12-2009, 23:17   #7
sergun
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 5
son kararımı verdim :)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sayın sergun; Zeytin fidesi dikmeniz daha mantıklı, En azından karşınızda sağlıklı olan örnekleri var. Yağından, zeytininden ( Salamura,tuzlama,yeşil zeytin gibi) odunundan faydalanma şansınız oldukça fazla, ayrıca üç beş yıl içinde ürün almaya başlarsınız.
Kolay gelsin,
Sayın kalambaklı,
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, meyvacılık konusunda Çanakkalede uğraşan, emek veren bazı kişiler ve uzman diyebileceğimiz araştırmacılarla da fikir teatrisinde bulundum.

Genel olarak, eğer çok fazla ağaçla ilgilenemeyeksen ve tam zamanında suyunu veya ilaçlamasını veya hasadını yapamayacaksan en iyisi yine zeytin görünüyor.

Bu amaçla tarlayı derin sürdürüp, kışın geçmesini bekliyorum. İlkbahar döneminde büyük ihtimalle Ayvalık tipi zeytin agacı dikecegim, büyük ihtimalle 4-5 yaşındaki fidanlar olacak, dikim sıklığı da 4x4 veya 4x5 m.

Bunları niye yazıyorum, çünkü bu konuda baya araştırma yaptım, sordum, soruşturdum ve benim de az da olsa daha başlamadan tecrübem oldu diyebilirim.

Başta zeytin düşünüyordum ve sonuçta yine zeytinde karar kıldım, çünkü, diğer meyva ağaçları düzenli bakım istiyor ve problemleri genel olarak zeytine göre daha fazla, öğrendiğim kadarıyla.

Bu forumda cevap yazan, öneren diğer tüm arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum, soran dağları aşmış, sormayan yolu şaşırmış diye boşuna dememişler, iyi günler...


Düzenleyen Sevilay : 24-12-2009 saat 23:45 Neden: Paragraf-Cümleye büyük harfle başlamalı
sergun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön